Lazio v Chievo 1-1

WEER GEEN OVERWINNING THUIS TEGEN CHIEVO.

Chievo trekt zijn ongeslagen reeks door in en tegen Lazio. Voor Lazio is het al van 2003 geleden dat het nog kon winnen van Chievo, en vandaag kon Lazio deze trend niet keren.

Coach Reja had 2 wijzigingen doorgebracht op het middenveld. Geen Ledesma, Gonzalez of Mauri, maar Matuzalem en Bresciano mochten starten.

In de eerste helft was er weinig te zien. Lazio kreeg geen ruimte, en Hernanes en Zarate zaten in de greep van de Chievo verdediging. Er is enkel dreiging van spits Kozak, maar ook daar kregen de Chievo verdedigers de bovenhand.

Halfweg de eerste helft verloor Lazio al verdediger Radu, in zijn plaats kwam Scaloni de verdediging versterken.

En net op het moment dat iedereen de rust wilt ingaan, met een 0-0 score, krijgt Lazio een vrije trap vanop 25 meter, na een foute tackle op Brocchi.
Hernanes achter de bal en met een ferme krul gaat de bal in doel, naast doelman Sorrentino.

Voor Hernanes zijn zesde van het seizoen, en met een geslaagde salto als doelpuntviering ging men rusten met deze 1-0 score.

Na de pauze dezelfde 11 tussen de lijnen bij Lazio, met hetzelfde stereotiepe spel op het veld. Chievo begon zich te roeren, maar zonder enige grote doelpoging.

Doch net voor de helft, kreeg Lazio de deksel op de neus. Op een Chievo hoekschop ging de bal voorbij iedereen, en mocht Cesar aan de 2e paalt simpel binnentikken. Ergernis en woede bij Lazio, want voorafgaand aan die hoekschop werd er; 1/ geen fout gefloten op Matuzalem, en; 2/ in de volgende actie een hoekschop aan Chievo gegeven, terwijl Scaloni de bal niet had geraakt, dus dubbele pech.

Voor Lazio het signaal om verse krachten in te brengen, en zo werden Zarate en Hernanes aan de kant gezet voor, Sculli en Mauri.

Maar Lazio kon amper doelman Sorrentino bedriegen, echter met enkele verre afstandsschoten maar die telkens hun doel meters mistte.

Chievo bleef overeind, en voor Lazio de zoveelste ontgoocheling thuis tegen de Veronezen.

Ook in het klassement doet Lazio een slechte zaak met dit gelijkspel. Ondanks het gelijkspel van koploper Milan (1-1 op Genoa), ziet Lazio concurrent Napoli verder uitlopen, door 2-0 winst tegen Cesena. En zakt men tevens 1 plaats, nu de 4e, gezien Inter Roma versloeg met de vooroorlogse 5-3 score.