Pagina's

13 februari 2011

Brescia v Lazio 0-2

LAZIO BLIJFT OP EUROPESE KOERS.

Lazio knoopt weer aan met een uitoverwinning, dankzij een doelpunt in iedere helft van 'nieuwlingen' Gonzalez en Kozak.
31 oktober 2010 kon Lazio nog buitenshuis winnen, toen met 0-1 van Palermo. En nu 4 maand later is deze negatieve reeks gebroken, met een 0-2 overwinning.

Edy Reja koos voor enkele verrassende zetten. Zo was er geen Zarate en Mauri in de startende elf. Mauri werd uit voorzorg thuis gelaten, en Zarate mocht beginnen vanop de bank.
Zo kreeg Gonzalez de rol van Mauri, en Sculli die van Zarate in het veld.
Het openingskwartier was vrij steriel, Lazio hield controle op Brescia dat de punten broodnodig heeft.

En bij de eerste voldragen Lazio aanval, werd de score geopend. Lichtsteiner stuur Ledesma diep op rechts, een perfecte voorzet aan de eerste paal, waar Gonzalez gekruist kon binnenkoppen. Zijn eerste van het seizoen, in de Serie A dan wel. Gonzalez scoorde eerder in de Coppa.

Gonzalez zijn vreugde kon niet op, en pakte zo zijn schoen om naar huis, in Uruguay te bellen dat hij gescoord had.
Gonzalez kreeg later nog een kans om te verdubbelen, maar de doelman pareerde de bal.
Brescia was nergens de 1e helft, en logisch dat Muslera geen werk had tot aan de pauze.
Men ging rusten met deze 0-1 score.

Na de pauze kwam plots Brescia opzetten, en Muslera moest tot 2 keer toe goed tussenbeide komen, op pogingen van Eder en Lanzafame bij Brescia.
Maar in de 13e minuut kreeg Lazio een hoekschop, en Libor Kozak won het luchtduel van Zebina en kon hoog en droog binnenkoppen. Zijn 5e van het seizoen.

De boomlange Tscjech vierdde zijn doelpunte niet, gezien hij vorig seizoen op huurbasis in Brescia speelde.
De 0-2 score nam alle moed weg bij Brescia, en de wedstrijd leek ten einde. Zarate mocht nog invallen en was dichtbij de 0-3, maar zijn schot werd op de lijn afgehaald.

Voor Lazio een meer dan verdiende 3-punter, dat zich steviger in de top 4 zet. En dit mede dankzij de nederlagen van concurrenten Palermo (2-4 tegen Fiorentina) en AS (0-2 tegen Napoli).