Pagina's

1 februari 2011

AC Milan v Lazio 0-0

WEINIG VOETBAL, VEEL STRIJD EN EEN ONVERHOOPT PUNT UIT SAN SIRO.

Het bovenstaande beeld vat de avond best samen. Ibrahimovic die baalt als een stekker voor de zoveelste gemiste kans. Lazio en coach Reja kwam voor het punt, en kreeg het ook, ook al ontsnapte Lazio een paar keer aan de achterstand.

Coach Reja en Lazio hadden wel het excuus dat er een halve nood-ploeg op het veld stond. Vooral de aanvalslijn werd onthoofd, zonder Zarate en Floccari.

Het eerste gevaar was van Lazio, maar Ledesma's schot schampte af op Bonera, en doelman Abbiati kon nipt de bal stoppen.

Maar achteraan was het vooral opletten voor het triumvaat Ibrahimovic-Robinho-Pato.
Soms leek de bal ongrijpbaar, maar de Lazio verdediging hield stand.

Zo waren er kansen voor Flamini en Zlatan, maar zonder gevolgen. Lazio kon amper tegenwerken, gezien het middenveld geen grip kreeg op het spel. Hernanes en Gonzalez werden aanvallend aan banden gelegd, enkel Brocchi kon de brokken verdedigend lijmen.

Zo bleef het tot aan de rust, met de logische 0-0 stand.
Na de break niet veel beterschap, en in de 6e minuut mocht Lazio zijn beide handjes kussen, want Zlatan schoot op doel en de bal ging van doelpaal naar doelpaal over de lijn, en zo het veld weer buiten, geen doelpunt.

Al dachten ze in San Siro er anders over...

De Milanese pressing bleef duren, Milan gooide nog Cassano erop voor de uitgebluste Pato. En halfweg de 2e helft was het ei zo na toch 1-0, Zlatan ziet Robinho vrij, en zijn gekruiste schot gaat langs Muslera binnen, maar Biava was op tijd op de doellijn om de bal weg te vegen.

Lazio kroop weer door het oog van de naald.

Coach Reja bracht nog Mauri in voor Sculli, en Bresciano voor Gonzalez, maar pas op het einde kreeg men een beetje controle over de bal. Vooraan was het een onbegonnen werk voor Kozak om enig doelgevaar te zorgen. Maar Lazio hield stand, tot zelfs 5 minuten extra tijd.
Eindstand 0-0, een punt op basis van het verdedigend werk en Dame Fortuna.