Pagina's

16 januari 2011

Lazio v Sampdoria 1-0

INVALLER KOZAK WEER REDDER VAN LAZIO

Laten we beginnen met het goede nieuwe, en dat is de broodnodige 3 punten tegen een taai en stug Sampdoria. Tot in de 84e minuut leek de wedstrijd te beëindigen in een bloedeloos 0-0. Maar invaller Kozak dacht er anders over, en beslechtte voor de 3e maal als invaller een wedstrijd, in het voordeel van Lazio.

Bij aanvang van de wedstrijd moest coach Reja nog sleutelen in de verdediging, naast de geschorste Biava viel ook Radu uit met een blessure, en zo mocht Diakité en Scaloni opdraven in de verdediging. Lichtsteiner was op tijd fit, en kon ook zo starten aan de wedstrijd.

Verder was er over de eerste helft niet veel soeps te vertellen, Lazio kon Samp' amper bedreigen, enkel vanop afstand was er een poging van Hernanes.
Aan de overkant was er ook amper gevaar van Samp', maar tevens ook vanop afstand.
Een 0-0 score was dan ook de logische ruststand.

Na de pauze leek er enig beterschap te komen, maar Lazio kroop door het oog van de naald, toen de vrijstaande Pazzini voor Muslera hoog over besloot, de eerste echte kans van de wedstrijd. Maar de vernieuwde Lazio verdeding hield over de hele wedstrijd bekeken toch stand.

Halfweg de 2e helft veerde het Olimpico op voor de invalbeurt van Macheda bij Samp. De ex-Lazio youngster, onder contract bij Manchester United, is een Laziale in hart en nieren, en kreeg toen tevens een eerbetoon van de Curva Nord, want 'Macheda is één van ons' stond er op het spandoek.

En 5 minuten na Macheda mochten dan Kozak en Gonzalez inkomen voor Floccari en Brocchi. En het was wachten tot de 84e minuut, toen Ledesma aanlegde voor een vrije trap, om Kozak te vinden aan de 2e paal. De Samp' verdediging had hun buitenspelval niet perfect uitgevoerd en Kozak kon zo vrijstaand inkopen, uit verdacht buitenspel positie maar de beelden geven geen uitsluitsel.

Een opsteker voor de 21 jarige Tsjech, die zich zo opmaakt als een regelrechte killer en voor de 3e maal een wedstrijd beslist, in Lazio's voordeel.

Het bleef uiteindelijk met dat ene Kozak-doelpunt, en Lazio kan zich nu weer roeren in het titeldebat. Bovenaan lieten zowel Milan als Napoli de winst liggen en bleven op een gelijkspel steken. Lazio staat nu gelijk op de 2e plaats met Napoli en op -4 van Ac Milan.

Next ... de Coppa Italia Derby nu woensdag !