Pagina's

9 januari 2011

Lazio v Lecce 1-2

111e VERJAARDAG IN MINEUR

Wat vooraf een dag vol feestelijkheden leek, werd achteraf een dag in mineur. Lazio verliest zijn eerste thuiswedstrijd van 2011 met 1-2 van Lecce, en zet zo op de dag van haar 111e verjaardag een foute pas richting top van de Serie A.

Met maar één wijziging in de basiself van Lazio (Stendardo vervangde Dias), was Lazio op zoek naar de 3 punten tegen Lecce, met de slechtste verdediging van de Serie A.
Maar de eerste helft was Lazio te stereotiep, en was Lecce plots niet de staartploeg van de Serie A.

Lecce geloofde in zijn kansen, en haalde maar liefst al 7 hoekschoppen in het eerste kwartier. Lazio zocht zijn beste vorm, maar die was nergens te vinden op het veld.
Gevolg, in de 39e minuut kwam Lecce logisch op 0-1. Een Lecce aanval werd slecht ontzet door Stendardo, zijn kopbal kwam bij Lecce-speler Jeda terecht, die met een droge knal en een dosis geluk, zijn bal via de paal en de rug van doelman Muslera in doel zag verdwijnen.

Ruststand 0-1, en tijdens de pauze viel de eerste hoogtepunt aan Lazio kant. Het Lazio Parchuteteam landde op het veld ter ere van het jubileum.

Na de pauze leek Lazio wakkergeschud en het duurde niet lang voor de gelijkmaker. Een vrije trap van Ledesma viel in de zestien, en Mauri was er als de kippen bij om de bal in het doel te trappen. Olimpico herrees onder de 1-1 score.

En enkele minuten later laat Zarate de kans liggen om de 2-1 te scoren. Maurito werd diep gestuurd, en alleen voor de Lecce doelman Rosati besloot hij op zijn voet.

Maar na het openingskwartier van de 2e helft was de druk weg, en kwam Lecce terug in de wedstrijd. En halfweg werd de score 1-2, door een Lecce counter. Voorafgaand was er een Lazio hoekschop, die Zarate rechtstreeks op de kruising indraaide, en zo Lecce in de tegenaanval stuurde, en via enkele combinaties stond Grossmuller vrij, die Muslera versloeg.

Coach Reja zette alles op alles, met nog Kozak en Foggia in te brengen, maar Lecce doelman Rosati had het niet al te druk op het einde. Het werd zelfs bijna 1-3, maar na een scrimmage voor het Lazio doel, redde Biava de bal van de lijn en ging de bal vervolgens hoog over. Lazio kon geen vuist maken, en de score bleef 1-2.

Met deze 1 op 6 laat Lazio de kans liggen om te naderen op Milan (4-4 thuis tegen Udinese), en mag zich momenteel tevreden stellen met de 3e plaats. Napoli versloeg Juventus met duidelijke 3-0 cijfers, en springt zo over Lazio op de 2e plaats.