Lazio v Fiorentina 2-0

KOZAK STRIKES AGAIN... AND AGAIN.

Coach Reja koos voor enkele verrassende elementen in zijn opstelling.
Zonder Zarate (geschorst) en Rocchi (geblesseerd), kreeg de jonge Tsjech Libor Kozak een basisplaats, naast Floccari in de spits.

Tevens kreeg Hernanes rust, en mocht de Argentijn Gonzalez starten vanaf de eerste minuut.

Achteraan mocht Diakité starten, in plaats van de geschorste Dias, maar de Fransman kreeg binnen het kwartier een blessure, en werd vervangen door Stendardo.

Lazio kwam enkele malen voor het doel van doelman Boruc, maar noch Kozak noch Floccari konden besluiten. Verder was de eerste helft redelijk stereotiep, en arm aan voetbalemotie. Met een logische 0-0 ruststand als gevolg.
Floccari werd nog voor de rust vervangen met een knieblessure, door nieuwling Sculli.
Dus weer slecht nieuws voor coach Reja, die moet sleutelen aan een noodploeg voor komende dinsdag op AC Milan.

Na de pauze weinig beterschap, Lazio had alles onder controle, en Fiorentina kon amper dreigen, laat staan Muslera bereiken aan de overkant.

Iets voor halfweg de 2e helft het kantelmoment. Verdediger Radu kan oprukken vanop het middenveld, richting Florentijnse verdediging. Radu binnendoor naar Kozak in de zestien, die onderweg geveld wordt door het been van Kroldrup. Strafschop Lazio !

En zonder Zarate, Hernanes, Floccari en Rocchi tussen de lijnen, nam Libor Kozak de verantwoordelijkheid en schoot droog in de hoek, waarbij Boruc totaal de andere kant opdook.

En vier minuten later viel de beslissing. Florentijns balverlies, lanceerde Brocchi richting de zestien, bal opzij voor de opkomende Sculli vanop links, met de perfecte voorzet aan de 2e paal, waar de vrijstaande Kozak simpel kon binnenkoppen.
Game, set, match.

Voor de vierde maal mag Libor Kozak zich weer met de titel van 'matchwinner' gaan lopen.
Na de 2-0 bloedde de wedstrijd dood, en het was voor het mager gevuld Olimpico aftellen naar het einde toe, al denkend aan dinsdag hoe men koploper AC Milan (dat met 0-2 won in Catania) zal moeten bestrijden.

Lazio kan met deze 2-0 overwinning even tot rust komen, na 2 nederlagen op rij.
Het staat momenteel 2e, gelijk met Napoli, dat morgen nog in actie komt.