Pagina's

6 januari 2011

Genoa v Lazio 0-0

Lazio kwam gisteren niet verder dan een 0-0 gelijkspel, een eerlijke puntendeling tussen beide teams, ook al had Lazio het moeilijk op het einde.

Coach Reja stuurde de basiself tussen de lijnen, maar moest vanuit de tribune toekijken wegens een schorsingsdag, dus mocht assistent Lopez het veldwerk verrichten.

Al in de tweede minuut kreeg Lazio al een goede kans, maar Floccari kon niet besluiten in de verste hoek, en zo ging de bal naast.

Floccari en Zarate zorgden steeds voor gevaar, maar Genoa had een uitstekende Kaladze om dit te breken. Verder was Genoa in de eerste helft onzichtbaar, de Lazio verdediging had geen werk en hield stand, zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na de break gaat Lazio door op zijn elan, en in de eerste vijf minuten kreeg het al 2 uitstekende kansen, maar Hernanes besloot vanop afstand op de paal, en vervolgens besloot Mauri van dichtbij over.

Maar toen kwam Genoa opzetten en in een paar minuten tijd moest Muslera tweemaal tussenbeide komen, of Genoa kon de score openen.
Vooral Genoa-spits Toni was het aanspeelpunt, maar een sterke Dias bleef 90 minuten op hem kleven en ging ieder duel aan. Dias kreeg wel zijn 5e gele kaart van het seizoen, en zal zo zondag aan de kant staan bij Lazio v Lecce.

Genoa bleef de ballen maar in de zestien pompen, en Lazio kreeg het soms moeilijk met zulke situaties. De werkloze Muslera van de eerste helft, kreeg nu plots ballen op zich van alle kanten, maar de nul hield stand.

Bij een zeldzame prik aan de overkant was zelfs Biava dicht bij de 0-1, maar zijn kopbal ging nipt naast. Op het einde ging biede teams op zoek naar de overwinning, maar niets mocht baten, het bleef 0-0 tot in de 94e minuut.

Op het einde viel de ingevallen Matuzalem uit met een knieblessure, dus zit de schriker nu in dat hij hervallen is in zijn oude blessure.

Voor Lazio een verdiende punt, gezien de sterke eerste helft, maar tevens een gemiste kans, gezien Milan wegloopt op de kop, na een late overwinning in Cagliari.
Lazio blijft nu wel alleen op de 2e plaats, na de nederlaag van Napoli, met 3-1 in Inter.