Pagina's

23 januari 2011

Bologna v Lazio 3-1

EEN NERVEUS LAZIO GAAT KOPJE ONDER IN BOLOGNA.

Lazio leed gisteren een 3-1 nederlaag in Dall' Ara, tegen een Bologna die door mede ex-Laziale Di Vaio (2 doelpunten) zich uit het degradatiedebat loswrikt.

Voor Lazio de zoveelste desillusie, na een 'verloren' Derby, want de bianco-celesti zijn steeds zeer broos en mentaal prikbaar na zulke wedstrijden.

Lazio begon met Scaloni in de verdediging, en coach Reja had nog 1 verrassing in petto, door Zarate op de bank te laten en nieuwe aanwinst Scullu te starten.

En binnen de 5 minuten stond het al 0-1. Floccari gaat de zestien in, en via een fantastische één-twee met Hernanes, komt die alleen voor doel, en trapt kruislings binnen. Eindelijk een doelpunt voor Floccari, die sinds novemver 2010 droog stond.

Bologna is na het vroege tegendoelpunt wakker, en Di Vaio schiet in actie. Maar hij stuit ondermeer op Muslera. Aan de overkant laat Lazio de 0-2 liggen, Floccari kan van dichtbij koppen, maar Bologna doelman Viviano pareert zijn bal.

Voor Bologna een waarschuwing om nog een tandje bij te steken, en in de 36e minuut een diepe bal op Ramirez, en de Bologna spits besluit in de hoek naast Muslera.
De gelijkmaker is een feit en drie minuten later, staat de wedstrijd op zijn kop.

Di Vaio krijgt teveel ruimte in de zestien, en na een paar dribbels schiet in de korste hoek naast Muslera. Zijn twaalfde van het seizoen.

Voor de rust verving coach Reja de onzichtbare Sculli voor Zarate, en kreeg Floccari nog tevens een kans, maar Viviano hield de ruststand op 2-1.

Na de pauze was het beste eraf. Bologna verdedigde hun 2-1 voorsprong en Lazio vond de ruimtes niet voor de gelijkmaker.

Reja vervangde nog een bleke Ledesma voor Gonzalez en op het einde verdediger Scaloni voor spits-targetman Kozak, maar dit bracht geen zoden aan de dijk.

En met de lopende minuten voor het einde, kroop de nervositeit in Lazio's rangen.
En vijf minuten voor tijd kreeg Dias daar door een rode kaart. Na een Lazio fout, gingen de spelers in discussie en Dias ging in verweer met wisselspeler Gimenez, met een klap als gevolg. Rood voor Dias, en tevens voor Gimenez, maar zijn rode kaart had geen invloed gezien hij een wisselspeler was. Lazio moest wel verder met 10.

En toen Lazio alles op alles zette, ging Biava achteraan in de fout en Di Vaio legde in de 90e minuut de eindstand vast, 3-1.

En na het eindsignaal gingen de stoppen door bij Zarate, en volgende een nieuw handgemeen tot in de catacomben, waarbij zelfs de grensscheidsrechter onrechtstreeks een klap van hem kreeg. Zijn straf zal wel volgen.