9 september 2011

AC Milan v Lazio 2-2

LAZIO GEEFT EEN 0-2 UIT HANDEN.

Milan en Lazio hebben vanavond de Serie A afgetrapt.
Lazio hield de regerend kampioen op eigen veld in bedwang, met 2-2 als eindstand.

De eerste grote kans voor de wedstrijd was voor de thuisploeg. Ibrahimovic stuurde Aquilani in het straatje met een heerlijk balletje. De middenvelder had moeten scoren bij zijn debuut voor Milan, maar aarzelde te lang en mikte recht op Lazio-keeper Bizzarri.

Na die kans voor Aquilani nam Lazio het commando over en de nieuwe spitsen Klose en Cissé deden meteen waarvoor ze werden gehaald: scoren.

De Duitser lepelde een pass van Mauri uit de lucht, kapte zich vrij en knalde voorbij Abbiati.

Tien minuten later verdubbelde zijn Franse spitsbroeder de score met een knappe kopbal.

De Milan-fans schrokken zich een hoedje bij de 0-2, maar in vier minuten tijd poetste hun team de achterstand weg. Cassano schotelde de onvermijdelijke Ibrahimovic de aansluitingstreffer voor en nauwelijks later kopte de Italiaan zelf de gelijkmaker binnen.

Na de pauze probeerde de kampioen het laken naar zich toe te trekken, met kansen voor Cassano en Boateng.
Aan de overkant moest Nesta zich reppen om een schot van Cissé te blokkeren.

In de slotfase had Pato de 3-2 nog aan de voet, maar de invaller knalde over.
Eindstand 2-2, voor beiden teams hun eerste punt van het nieuwe seizoen.