Pagina's

15 februari 2010

Parma v Lazio 0-2

EDY REJA START MET EEN DRIEPUNTER.

Nieuwbakken coach Edy Reja heeft zijn debuut in Parma niet gemist. Lazio won met 0-2, en heeft zo een broodnodige driepunter op zak om uit het degradatiedebat te sluipen.

Coach Reja koos voor Rocchi en Floccari vooraan, dus werd Zarate onverhoopt op de bank gezet. Verder was opmerkelijk het debuut van spelmaker Ledesma, en dit na 8 maanden discussies en troebele verhoudingen met het bestuur, mocht starten in de basiself.

Van de nieuwkomers zat enkel verdediger Biava in de elf, Hitzlsperger zat op de bank en Dias buiten de kern.

In de eerste helft ging het goed op en neer langs beiden kanten, maar pas in de 22e minuut werd er bijna gescoord, Parma speler Antonelli gaat de 16 binnen, een perfect pass op Biabiany, maar die mist onbegrijpelijk naast vanop 2 meter. Lazio komt goed weg. Lazio dreigt aan de overkant, met Floccari maar zijn schoten zijn te centraal.
Dus de logische 0-0 stand bij de rust.

In de tweede helft was weer Parma spits Biabiany in de weer, maar doelman Muslera kon zijn schot pareren.
En niet veel later leek de 0-1 in de maak, op een Lazio hoekschop kopt Stendardo op doelman Mirante, en de rebound gaat via Floccari in doel, maar verdediger Paci met behulp van zijn arm en dit achter de lijnen wist de bal te stoppen. Scheidsrechter De Marco had niets gezien, en de actie ging gewoon door.

Hierna werd Rocchi vervangen door Zarate, en bij de volgend hoekschop wist Stendardo doelman Mirante wel te kloppen, 0-1 voor de bezoekers.

Vijf minuten later bleef Parma met 10 man achter, Jimenez kreeg rood wegens protest tegenover de grens- en scheidsrechter. De wedstrijd kreeg een venijnige kant, gezien voor beiden teams de punten broodnodig waren.

Op het einde countert Lazio over Parma, en zo kwam Kolarov alleen voor doel, maar ipv de bal opzij te leggen op Floccari, besloot die op doelman Mirante.

Pas 1 minuut voor het einde kwam de geruststelling. Floccari op rechts, een perfect pass op de ingelopen Zarate en die versloeg de uitkomende Mirante, 0-2 op het scorebord en de 3 punten richting Rome.